Använd frukt och grönsaker i din skönhetsrutin

Visste du att du kan hitta dina hud- och hårvårdsprodukter även i ditt kylskåp? Frukt och grönsaker, med sina viktiga vitaminer och mineraler kan göra mycket bra för din hud, ditt hår och din skönhetsrutin.

Avokado

Avokado är inte bara en välsmakande ingrediens för din guacamole eller sallader, utan den kan också vara en bra allierad för att förbättra sprucken och torr hud och förhindra hudskador.

Avokado innehåller mycket hälsosamma fetter som naturliga oljor, antioxidanter och mineraler och kan tränga djupt in i huden med en återfuktande verkan och påskynda dess reparationsprocess.

Dessutom kan den med vitamin E och C hjälpa till att skydda din hud från solskador eller inflammation.

Du kanske undrar, hur applicerar jag det på min hud?
Enkelt: ta en mixer och lägg 1 mogen avokado med 2 teskedar honung och 1/2 kopp vanlig yoghurt och 1 matsked citronsaft. När masken är klar, applicera den på ansikte och hals och låt den sitta i 20 minuter, tvätta sedan av den.

Gurka

Den där tjejen med gurkor på ögonen, precis som på film, kan vara du.
Kylda gurkor, på grund av deras C-vitamin- och folsyrainnehåll, kan hjälpa mot dina svullna ögon, som förråder din trötthet och en sömnlös natt.

Skär bara två skivor och lägg dem på dina ögon, följ sedan upp din gurkaögonbehandling med en valfri ögonkräm.

Papaya

Förutom att vara en fantastisk ingrediens för sommarjuice, är papaya en värdefull allierad för din hud och ditt hår. Denna tropiska frukt är rik på vitamin A, C, E och K och har föryngrande enzymer som exfolierar huden och stärker håret.

Plus, om du har fet hud kan papayaegenskaper hjälpa dig att minska inflammation och förhindra akne.

För att få ut det mesta av papaya, gnugga bara skalet på huden, låt det sitta i 20 minuter och skölj med vatten. Om du vill använda den för att stärka ditt hår, ta hälften, ta bort fröna och blanda den med 2 msk honung och ½ kopp olivolja. Gnid sedan in masken i håret och låt den sitta i 45 minuter. Sen, schampo som vanligt.

Tomat

Tack vare dess antioxidanter kan tomat vara till stor hjälp för att avvärja tecken på åldrande. För att göra din ansiktsmask blanda bara ½ en mogen tomat med en matsked honung.
Applicera pastan i ansiktet och låt den sitta i cirka 15 minuter.
Tvätta sedan med kallt vatten.

2 Mar 2023