Är du täppt i näsan?

När man är förkyld, så brukar man antingen lida av att ha en näsa som bara rinner och rinner, eller att den är täppt som bara den! Sedan även en massa andra syptom så klart! En bra sak som kan hjälpa dig när du är täppt i näsan, det är Nasoferm, läs mer på www.nasoferm.se. Nasoferm är en avsvällande nässpray som kan ge lindring. Du kan även testa att skölja ur näsan med hjälp av en koksaltlösning. Att sova med huvudet högt upp brukar även kännas bättre.

När man är förkyld, så bör man se till att "bara vara". Stanna därför hemma från jobbet och vila. Du bör inte "passa på" att göra en massa hemma! Utan kryp upp i soffan, ät lite glass och se på film.

Täppt i näsan på grund av andra orsaker

Att vara täppt i näsan kan ha andra orsaker än att du är förkyld. En orsak kan vara allergi. Under våren kan det bland annat bero på pollen, som gärna gör att näsan täpps igen helt om man inte tål det! Även då kan det vara lindrande med en nässpray som Nasoferm. 

Det finns även andra allergier som kan framkalla täppt näsa. En sådan är allergisk rinit. Det innebär en nflammation som gör att näsans slemhinnor svullnar och du känner dig täppt. Besvären orsakas av luftburna allergen och kan ge nästäppa året runt, även om det är som värst under pollensäsongen.

En annan variant är vasomotorisk rinit då slemhinnorna i näsan har blivit extra känsliga.

21 Jan 2022