Finns faktiskt något som heter skönhetssömn

Skönhetssömn, det är ett ord som oftast används lite ironiskt då man inte egentligen tror att sömnen kan göra en vacker. men vet ni vad! Det har faktiskt gjorts studier som bevisar att det är sant! Det var forskare vid Karolinska institutet, som gjorde ett test. De tog 23 stycken personer, helt osminkade och lät dem bli fotograferade efter att de fått sova 8 timmar. Sedan fick samma personer vara vakna 31 timmar i sträck och fotograferas igen. Fotografierna visades sedan för 65 olika personer, som genomgående sa samma svar, att de som sovit i åtta timmar såg bra mycket attraktivare och friskare ut!

En av forskarna som var med sa det att "en god nattsömn kan betraktas som kroppens naturliga skönhetsmedel och fungerar säkert bättre än mycket av det som skönhetsindustrin har att erbjuda"
Alltså innebär det att den som vill se attraktiv ut alltså bör prioritera en god nattsömn.

Öka chansen till egen skönhetssömn

Nu gäller det inte att bara sova åtta timmar, det måste ju även vara skönt att sova. Det tycker i alla fall jag. Jag har investerat i en kontinentalsäng. Just kontinentalsängar är en bra typ av säng, och den har fått ganska hög popularitet de senaste åren.  Förr var desa typer av sängar det man sov i när man bodde på hotell, men nu mer kan man ha en egen sådan i sitt sovrum! Min egen säng köpte jag på nätet, i en butik som heter WeGot. Det var enkelt att beställa, sedan kom den hemleverad!

10 Dec 2017