Hälso- och skönhetstips

Evigt ung kan ingen bli, men det kan ju inte skada att försöka. Vi lever ju allt längre och är friskare  högre upp i åldern jämfört med för 50 år sedan. Då blev de flesta kring 70 år gamla, idag har vi fler hundraåringar än någonsin. Att bli gammal och få vara frisk är en dröm för många. Att bli gammal och sjuk är det väl ingen som drömmer om att bli, då kan det ju lika gärna kvitta, eller hur? Tyvärr har ingen (än så länge) hittat recept på evig ungdom, men några tips på hälsa och välmående finns ändå:

1. Motionera regelbundet

2. Ät hälsosamt

3. Sov ordentligt

4. Tänk positivt

Behålla eller göra om

Vill man också se bra ut, inte bara vara hälsosam, finns det sätt som är mer ytliga, jag tänker på skönhetsingrepp. Det finns så många olika metoder, inte bara kirurgiska ingrepp. Man kan få mindre fett med hjälp av laser eller med hjälp av coolsculpting. Man kan också ge ansiktet en extra syresättning för en bättre hy. Det går också att ta bort fläckar i ansiktet med laser, eller hemma med hjälp av olika hudvårdsprodukter.

Färga bort grå hår

Ett annat sätt att behålla ett ungdomligt utseende är att färga håret regelbundet och klippa det så snart det kommer torra och slitna hårtoppar. För män kan det handla om att tranplantera hår som börjar försvinna. För män är glest hår något som gör att de ser mycket äldre ut. De kan också färga håret, vilket gör att de också ser mycket yngre ut. Det är inte så många män som gör det, men förhoppningsvis kommer det en generation män som kan tänka sig färga håret långt upp i åren.

16 Sep 2017