Vad är bäst fettförbränning?

Det diskuteras ofta i olika media vilken form av bantning, eller träning som är mest effektiv då det kommer till fettförbränning. Så här kommer information som har tagits från hemsidan www.fettförbränning.biz:

Lågintensiv träning: En lågintensiv träning som bränner ungefär 50-65 procent av kroppen är en rask promenad. Kort sagt en lågintensiv träning ska ske under en längre tid, oavsett vilka energikällor som du ger kroppen. I en lågintensiv träning är det primärt ditt fett som ”eldas” och glykogenet i din kropp kommer inte att försvinna.

Högintensiv träning: träning med intervaller. Under en intervall träning med hög intensitet bränner du både fett och glykogen. Här bränner du faktiskt mindre fett under själva passet än vad du gör vi den lågintensiva träningen. Fördelen med lågintensiv träning är att mer fett bränns än vid den högintensiva, men vad händer i kroppen då du promenerat i en rask takt i ungefär en timme jämfört med om du kört ett hårdare intervallpass i ungefär 45 minuter?

Raska promenader räcker långt

Kroppen bränner mer fett under din raska promenad men vid intervallträningen med hög intensitet bränner din kropp mer glykogen under resten av dagen. 

Båda träningsformerna går egentligen på ett ut, men vid högintensiv intervallträning når du snabbare resultat och du får bättre kondition av intervaller än vad raska promenader ger. Det allra bästa är att kombinera träningformerna med styrketräning. Styrketräning är nämligen en nyckel till fettförbränning.

Det viktigaste är att få till stånd ett kaloriunderskott. Träna det du gillar och som passar din kropp. Vilken träning du ägnar dig åt är inte avgörande. 

Styrketräning är ett bra komplement som ger fler muskler.

Din kost bör vara proteinrik och exempel på produkter som du ska lägga i din matkorg är: fisk, bönor och mörkt bröd.

Kosten är viktigast vid fettförbränning och är viktigt att du äter mat som gör dig mätt under längre tid; som proteinrik mat och fullkorn. Du vill helst få till stånd ett kaloriunderskott. Tänk på vad du stoppar i munnen och undvik småätande.

28 Aug 2017