Välja rätt ansiktskräm

Det kan kännas som en hel vetenskap det där med att välja rätt ansiktskräm. Ett tips är att kika på Skonhetsguiden, där de jämför olika krämer för ansiktet. En bra sak att göra inför valet av kräm är att du tar reda på vad du har för hudtyp. Det gör det lättare att köpa en ansiktskräm som faktiskt fyller dina behov. Det kan annars ge motsatt effekt om du köper en kräm för en viss hudtyp, men du har en annan. Till exempel om du har känslig hy och köper en ansiktskräm som är avsedd för akne-besvärlig hy så finns det en stor risk att den innehåller salicylsyra eller svavel, vilket kan göra känslig hy ännu känsligare och ge utslag.

Lockas inte av kampanjer

Visst är det frestande när man ser ett bra erbjudande från ett varumärke som man vet gör erkänt bra hudvårdsprodukter. Men är det så att dessa produkter inte är bra för just din hudtyp så spelar det faktiskt ingen roll hur bra produkten är i sin helhet, den kommer ju ändå inte att fungera för just dig. Så titta alltid efter för vilken hudtyp produkten är gjord för.

Kolla även av ingredienserna i de produkter du köper och ha koll på vad som fungerar. Vill du till exempel ha en anti-agingkräm så ska du använda retinol eller ceramider om du vill ha faktiska resultat.

Sedan är det inte fel att gå till en salong, som kan hjälpa dig bestämma hudtyp samt att de kan rekommendera krämer som passar dig.

8 Oct 2020