Fler borde ha osynlig tandställning

Nu när det finns osynliga tandställningar undrar jag varför inte fler har osynlig tandställning? Vet föräldrar vilket lidande det innebär att ha en ful, taggig tandställning och kallas "fulmunnen" och "stålkäften"? Jag kan tala om att det inte är det minsta roligt. Man har ständigt matrester i den fula tandställningen. Det är skitsvårt att borsta tänderna. Det drar i tänderna, bara det räcker som lidande. Dessutom ska man bli retad för att det är fult i munnen också. Aj, aj, aj. Det finns ju osynliga tandställningar!

Rädda ungdomarna

Rädda ungdomarna och installera osynliga tandställningar nu! Varför inte? Det kostar inte mer än typ en sommars semesterresa till typ Turkiet för tre personer. Om alla valde att stanna hemma en sommar och låta barnet i familjen få en osynlig tandställning då har den familjen besparat det stackars barnet en massa obehag. En osynlig tandställning tar ungefär lika lång tid som den vanliga. Forskningen visar att det är mindre risk för karies med osynlig tandställning. Efter några månader med osynlig tandställning kan du njuta av den synliga förbättringen av ditt leende, vilket är snabbare än vanlig tandställning, då upplevelsen först kommer när man tar bort den synliga tandställningen.

Så sköter du tänderna

Att rengöra tänderna då du har din osynliga tandställning kan det ta mellan fem och tio minuter att rengöra dem varje morgon och kväll. Vid tandställningens bågar och fästen fastnar det ofta matrester och bakterier. Det räcker inte med vanlig tandborstning och fluortandkräm, här behöver du små mellanrumsborstar och speciell tandborste eller eltandborste. Avsluta med att skölja med fluor. Om du slarvar med rengöringen får du hål i tänderna. Tandköttet kan blöda, bli inflammerat och ömt. Sköter du dina tänder på rätt sätt behöver du däremot inte oroa dig.

  • Borsta tänderna med fluortandkräm.
  • Använd tvåradig tandborste eller eltandborste med speciellt borsthuvud.
  • Gör rent mellan tänderna samt vid tandställningens bågar och fästen med mellanrumsborstar.
  • För att komma åt där tänderna sitter trångt kan du behöva mjuka, flossade tandstickor.
  • Skölj med fluor varje dag.
  • 29 Oct 2017