Nån mer som inte gillar oönskat hår?

Många tjejer lider av hirsutism - det är hår som växer i ansiktet, på ställen man absolut inte vill ha det. På mig kan det växa i pannan, och ser lite märkligt ut. Jag har något som heter Polycystiskt ovarialsyndrom (OPC) och det innebär att håret går bananas i panna, nacke och nedanför nacken. När jag var bebis klippte min mamma min rygg, för hon tyckte att jag såg ut som en liten apunge. Nu har jag blont hår över hela kroppen, men jag föddes med brunt hår och håret på min kropp var brunt. Så min mamma tyckte väl att jag såg ut som en liten apunge. I alla fall. Nu har jag bestämt mig för permanent hårborttagning i Stockholm. Nu ska allt överflödigt bort. Hej då apunge!

Hej mitt nya vackra jag!

I morgon ska jag få en hårbehandling, då jag ska få diatermi. Enkelt uttryckt går den behandlingen ut på att skada hårsäckarna i ansiktet där jag inte vill ha hårväxten. Man omöjliggör fortsatt hårväxt. Det är ingen idé att vaxa bort det håret, det bara stimulerar hårväxten och så måste man göra om allting igen efter några månader. Dessutom gör det otroligt ont varje gång jag måste göra behandlingen. Med diatermi gör det ont då med, men då gör jag det ju bara den gången. Sedan ska det inte komma tillbaka. Åtminstone säger de att det ska räcka en gång. Vi får väl se.

Efteråt ska jag ha tatuering i nacken

Jag har lovat mig själv att göra en tatuering i nacken, som belöning för att jag gör den här hemska behandlingen, som kommer att göra ont i ansiktet på mig. Funderar på att låta tatuera in en apunge i nacken. Vad tycker du?

22 Sep 2017