Vore kul att skaffa en hund

När jag växte upp, så hade vi två hundar i familjen. Det är något jag känner att jag saknar nu, när jag bor själv. Därför funderar jag på att skaffa mig en hund. Då en mindre hund, som inte tar så stor plats. Visst är det mysigt även med en stor ras, men då jag bor i lägenhet, så känner jag att det är bättre att satsa på en liten ras. Jag såg att det finns en bra sida, https://www.husdjursrevyn.se/, som ger bra tips och råd hur man sköter om sitt djur, oavsett om det är en hund, katt eller häst. Det är bra att kunna ta hand om det djur man äger.

Vad för ras passar mig?

Så var det ju det där med att hitta en bra hundras att satsa på. Det jag vet att jag vill ha, det är en mindre hund, samt att det ska vara en renrasig sådan. Det finns allt för många konstiga blandraser tycker jag. Så ska jag köpa hund så blir det att göra det via en uppfödare och inte via Blocket. 

Kolla runt

Det jag tänker mig att jag ska göra nu, det är att kolla runt bland olika uppfödare och även besöka dem och deras hundar. Det för att se vad för hund som kan tänkas passa mig. Att köpa hund är inget man ska göra lättvindigt, utan det krävs att man kan ta hand om den, minst 10-15 år framöver. 

24 Sep 2020